banner3

2022'de Prefabrik Evler için devletin desteği artış kaydetti

Devlet tarafından prefabrik ev sahibi olmak isteyenler için sağladığı prefabrik ev desteğine 2022 yılında artış yapıldı. Daha önce 30.000 TL olan prefabrik ev desteği 2022 yılı itibarıyla 40.000 TL'ye kadar çıkarılıyor.

GÜNDEM 15.02.2022, 12:26
2022'de Prefabrik Evler için devletin desteği artış kaydetti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenen destek ödemeleri kapsamında bakanlık, 2022 yılı itibarıyla yeni ödeme planı üzerinden destek sağlayacak.

Barınma yardımlarından birisi olan prefabrik ev desteği, ihtiyaç sahibi ailelere ödeniyor. Yaşadığı konutun durumu kötü, sağlıksız ve yaşam standartlarının altında olan ailelere sağlanan prefabrik ev desteği ile vatandaşların kendi evlerini yapabilmelerini, alabilmeleri amaçlanıyor. Belirlenen ailelere tek seferlik prefabrik ev desteği ödeniyor.

Prefabrik ev desteği, güncelleme öncesinde en fazla 30.000 TL olarak ödenirken, Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce ilan edilen yeni rakamlara göre bakanlık 2022 yılı itibarıyla 40.000 TL ödeme yapacak. Ödemeler tek seferde ve peşin olarak sağlanacak. 40.000 TL üst rakam sınırına sahip olan prefabrik ev desteğinde başvuru yapan aileye, bakanlığın belirleyeceği tutar miktarında yardım yapılacak.

Prefabrik ev desteği ödemelerini alabilmek için bakanlığın tanımladığı ‘ihtiyaç sahibi aile’ konumunda olmak gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ilk olarak ilçe belediyesi ve kaymakamlığına gidecek, ardından sosyal yardımlaşma vakıflarına ulaşacak ve başvurularını bu kurum üzerinden gerçekleştirecekler. Vatandaşlar, ikinci seçenek olarak ise Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar İl Müdürlüğü birimlerine başvuru yapabiliyorlar.

Devletin sunmuş olduğu prefabrik ev desteğini alabilmek için ‘hanede kişi başına düşen gelir’ düzeyinin, asgari ücretin üçte biri düzeyinde olması gerekiyor. Yüksek gelirli aileler ise bu desteğe başvuru yapamıyor.

Yorumlar (0)
15
açık