banner3

Kanal İstanbul Projesinde İmar Uygulama Süreci 3 Ayda tamamlanacak

Kanal İstanbul projesinin yapımı ile ilgili hazırlıklar sürerken, edinilen bilgiye göre proje için imar uygulama süreci üç ay içerisinde tamamlanacak.

GÜNDEM 21.11.2021, 12:03
Kanal İstanbul Projesinde İmar Uygulama Süreci 3 Ayda tamamlanacak

Türkiye'nin günümüze kadar ki en büyük ölçekli ve kapsamlı projesi konumunda olan Kanal istanbul'un yapımı için hazırlıklar sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak olan yeni şehir alanına dair imar çalışmalarında sona gelindi. Kanal İstanbul projesinin 2022’de ihaleye çıkarılabilmesi için projenin tüm ayrıntıları üzerinde kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul çevresinde kurulacak olan yeni şehir alanı için planlamalar yapıyor. Gerçekleştirilen planlama kapsamında İstanbul'un riskli yapı stokunun da azaltılabilmesi için bir çalışma yürütülüyor.

Kanal İstanbul proje sahasının çevresinde oluşturulacak olan yeni şehir alanında inşa edilecek konutlar, riskli yapıların muadili olarak kullanılacak. Bu alanda inşa edilecek olan konutlar ise tamamen yatay mimari konsepti ile inşa edilecek.

Yorumlar (0)
15
açık