banner3

Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son günler geliyor

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve emlak vergisinin 1 Kasım'da başlayan ikinci taksit ödemeleri, 30 Kasım'da sona eriyor.

GÜNDEM 22.11.2021, 10:57
Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son günler geliyor

Emlak vergisi mükellefleri, ‘Emlak vergisi nasıl ödenir’ ve ‘emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor’ sorularına yanıt arıyor. Milyonlarca mükellef tarafından araştırılan ve ödemeleri yapılan emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başlarken 30 Kasım'da sona eriyor.

Emlak Vergisi ödemeleri bir ya da iki taksit şeklinde yapılabiliyor. Gayrimenkulün metrekaresi, vergi tutarını belirliyor.

Emlak vergisi tahsilatı ise gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılıyor. Ödeme, gayrimenkulün bulunduğu belediyenin veznelerine gidilerek, EFT/Havale yoluyla ya da bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı ile gerçekleştirilebiliyor. Gayrimenkul sahibinin gayrimenkulden farklı bir kentte olması halinde de ödemeler tüm belediyelerden gerçekleştirilebiliyor.

Yine, ödemeler, Gelirler İdaresi Başkanlığı web sitesi (gib.gov.tr) üzerinden, İnternet Vergi Dairesi üzerinden, PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da emlak vergisi ödemesi gerçekleştirilebiliyor.

Yorumlar (0)
15
açık