Kanada, yabancılara konut satışını ‘yasaklıyor’

İki yıl içinde ev fiyatlarının ortalama % 51 civarında artış kaydettiği Kanada'da, fiyat artışlarını durdurabilmek için yabancılara konut satışının yasaklaması konusu tartışılıyor.

GÜNDEM 14.04.2022, 16:22 17.04.2022, 01:28
Kanada, yabancılara konut satışını ‘yasaklıyor’

2 yıl içinde konut fiyatlarının ortalama % 51 artış kaydettiği Kanada’da artan konut fiyatlarında özellikle Vancouver ve Toronto gibi kentlerde yabancılara konut satışının sebep olduğu düşüncesi yaygın durumda. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede emlak fiyatlarının artışını gerekçe göstererek yabancılara konut satışının yasaklanması önerisinde bulundu.

Kanada’nın konut krizi, 2020 yılında başlayan pandeminin ardından iyice belirginleşti. Kanada’nın para politikasını gevşetmesi ve faizleri indirmesinin sonucu olarak konut talebinin artması ile birlikte kriz daha da büyüdü.

Kanada’da ev fiyatlarıyla gelirler arasında yaşanan uçurum, OECD ülkeleri arasında en yüksek seviyede bulunuyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da bu kriz nedeniyle geçen yılki seçim kampanyası esnasında seçmenlerine konut fiyatlarında yaşanan artışa çözüm vaadinde bulunmuştu.

Aralarında ABD, Çin, Almanya, İsveç’in de bulunduğu çok sayıda ülkede de konut fiyatlarındaki artış ile mücadele edilmeye çalışılıyor.

Yorumlar (0)
15
açık