banner3

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu

Gayrimenkul sahipleri ve kiracıları en çok ilgilendiren konular arasında yer alan kira zamlarına ilişkin oranlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte belli oldu.

GÜNDEM 04.06.2022, 07:10
Haziran ayı kira artış oranı belli oldu

Gayrimenkul kiralarına yapılacak olan maksimum zam oranı; her ayın ilk haftasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları içinde yer alan son 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamına göre belirleniyor.

Gayrimenkul sahipleri ve kiracılar arasında düzenlenen; 2022’nin haziran ayı içinde yenilenecek (uzatılacak) olan kira sözleşmelerine yapılacak maksimum zam oranı 12 aylık ortalama enflasyon rakamlarına göre belirlendi.

Açıklanan rakamlara göre gayrimenkul kiralarına son 1 yıllık ortalama TÜFE oranı olan % 39.33 rakamının üzerinde zam yapılamayacak. Her iki tarafın aralarında anlaşmaları halinde bu orandan farklı olarak bir artırıma gidebilirken; tarafların aralarında uzlaşamamaları halinde, aralık ayında yenilenecek kira kontratlarında yasal olarak bu oran baz alınacak.

Bu rakama göre; aylık kirası 3.000 TL olan ve sözleşmesi Haziran 2022’de yenilenmesi gereken bir gayrimenkulün kirası 3.000 TL + %39.33= 3.179.9 TL olacak.

Yorumlar (0)
15
açık