banner3

Güven Bayrak; İş dünyasının temsilcileri bir araya getirdi.

İnşaat sektöründe yapımını gerçekleştirdiği lüks ve butik konut projeleriyle adından söz ettiren iş adamı Güven Bayrak geçtiğimiz akşam özel bir iftar etkinliği düzenledi.

GÜNDEM 29.04.2022, 13:35 01.05.2022, 14:34
Güven Bayrak; İş dünyasının temsilcileri bir araya getirdi.

İnşaat ve otomotiv başta olmak üzere farklı sektörlerden birçok iş adamının katıldığı iftar iftarda sektörle ilgili birçok konu da masaya yatırıldı. Artan emtia fiyatlarından konut fiyatlarındaki artışa kadar birçok konunun konuşulduğu etkinlikte Bayrak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Güven Bayrak davetlilerle bizzat ilgilendi.

       Basın mensuplarının da katılım gösterdiği etkinlikte iş adamı Güven Bayrak gelen sorular üzerine birtakım açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarındaki artışın nedenlerinden birinin artan emtia fiyatları olduğunu belirten Bayrak “İnşaat sektörü belki daha önce benzerinin yaşanmadığı bir sürecin içerisinde geçiyor. Eskiden projesinden konut satmak için çabalan inşaat şirketleri şu anda satış yapma konusunda son derece isteksiz. Bunun da ana nedeni maliyetlerin daha ne kadar artacağı noktasında inşaat şirketlerinin bir öngörü geliştirilememesidir. 

Bugün üretim aşamasında olan bir projesinden konut satan bir müteahhittin sattığı fiyata konutu üretebilme noktasında sıkıntı yaşaması söz konusu. Demirden tutun beton ve diğer tüm kalemlerde ön görülmesi mümkün olmayan maliyet artışları var. Bu nedenle de inşaat şirketleri satış yapma konusunda son derece tereddüt yaşamaktadır” dedi.

Bir iş adamı olarak yatırımlarına ara vermeden devam ettiğini sözlerine ekleyen Güven Bayrak” Satış konusundaki yavaşlama üretim aşamasına da yansıdı. Şu anda inşaat şirketleri üretimlerini yavaş yavaş sürdürüyor. Biz ise finansal yapımızın güçlü olmasından dolayı ihtiyaç duyduğumuz tüm üretim malzemelerimizin alım sürecini gerçekleştirdik. Bu nedenle üretimimiz aynı hızda hatta daha da hızını arttırarak devam ediyor. Şuanda Ortakoy Fulya ve Karaköy'de projelerimiz devam ediyor.’ Şeklinde konuştu.

Yorumlar (3)
Mehmet kara 2 yıl önce
Allah daim etsin
Burak 2 yıl önce
Başarıların Devamını Dilerim Güven Bey.
Bayraksiken 5 ay önce
bale beci
15
açık