banner3

Gayrimenkul’de talepler değişiyor mu?

Döviz kurlarında yaşanan artışın devam etmesi ile birlikte özellikle ticari gayrimenkul pazarında yabancıların giderek daha fazla söz sahibi olmaya başlayacağı düşünülüyor.

GÜNDEM 15.11.2021, 13:36
Gayrimenkul’de talepler değişiyor mu?

Dövizde yüksek artış yaşanması ve TL'nin aşırı değer kaybetmesi yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkullere ilgisini artırdı. Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (TİGAYAD) Genel Başkanı İsmail Akartürk, “Dövizdeki bu artış bu şekilde devam ederse yabancıların ticari gayrimenkul piyasasında hakim rol oynamaları bile beklenebilir” ifadelerini kullandı.

TL'nin değer kaybı yaşadığı bu dönemde yabancı yatırım fonlarının birikimlerini Türkiye' de değerlendirmek istediklerini belirten Akartürk, “Dünyanın önde gelen yatırım fonlarından Templeton gibi birçok yatırım fonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yoğun yatırım talepleri alıyoruz ve şu an için gelen bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunları düşününce mesleki kariyerim boyunca hiç bu kadar yabancı fon talebi ile karşılaşmadım diyebilirim” dedi.

Akartürk, yüksek kira getirisi olması, konuta göre masrafının daha az olması, seneler itibari ile daha yüksek şekilde değerlenmesi ve kiracılarının ödeme gücünün daha yüksek olması nedeniyle ticari gayrimenkule olan talebin daha fazla artış kaydettiğini belirtti.

Bu yılın ikinci çeyreğinde 731 milyon dolarlık yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımı yapıldığını belirten Akartürk, “2020 yılı aynı döneminde 495 milyon dolarlık yatırım girişine kıyasla 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 48 oranında artış görünmektedir. Buna göre ikinci çeyrekte yaklaşık 236 milyon dolarlık ilâve bir yatırım artışı oldu” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık