banner3

Fiyat artışlarına karşın müteahhitler müdahale bekliyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ve dolar kurunda yaşanan artışın etkisiyle yapı malzemelerinin fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar müteahhitleri zor duruma soktu.

GÜNDEM 01.01.2022, 08:56
Fiyat artışlarına karşın müteahhitler müdahale bekliyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektöründe yaşanan mali sıkıntılardan bahsederek bu konudaki taleplerini paylaştı.

Koronavirüs salgını ve döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle inşaattaki temel malzemelerde fahiş fiyat artışının olduğunu ve bu süreçte müteahhitlerin çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Bülbüloğlu ''Bu fahiş fiyat artışlarıyla birlikte tabii ki inşaat sektöründe iş yapan müteahhitlerimiz bu anlamda çok büyük sıkıntı yaşadılar. En büyük sıkıntıyı da kamuya iş yapan müteahhitlerimizin yaşadığını biliyoruz'' diye konuştu.

Kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi yönündeki taleplerinin Meclis'te görüşüldüğünü kaydeden Bülbüloğlu, '' Biz fiyat farkının birinci aydan itibaren kapsam alanına alınmasını talep ediyoruz. Şu anda görüşülen taslakta 6. aydan itibaren fiyat farkı verilmesi söz konusu. Bu, müteahhitlerimizin sıkıntısını giderecek bir taslak değildir '' dedi.

İnşaat malzemelerinde ihracatın artmasından dolayı da iç piyasada malzeme ve tedarik sıkıntısı yaşandığını dile getiren Bülbüloğlu, hem özel hem de kamu müteahhitlerinin bir çok projelerinde gecikmeler yaşandığını ve bu konuda ek süre verilmesiyle ilgili olarak  kanun taslağına ek süre koyulmasını talep etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da, paylaşımında, kamu müteahhitlerine ilişkin bir düzenleme yapılmasını ve bunun kamu yararına olacağını belirterek, ''Aksi durum, müteahhitler ile on binlerce alt tedarikçiyi batıracak, devlete maliyeti iki katına olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
15
açık