banner3

Ev sahibi olmak isteyenlere Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde

Ev sahibi olmak isteyenler için Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli bir haber geldi. Devlet, konut hesabı açanlara ve kendi evini inşa etmek isteyenlere geri ödemesiz destek sunacak.

GÜNDEM 15.06.2021, 05:29
Ev sahibi olmak isteyenlere Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde

Konut hesabı açan vatandaşlar için Bakanlıktan bir müjde daha geldi. Konut hesabı bulunanlar, geri ödeme olmadan hibe desteğinden yararlanabiliyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca şartlara uygun olan kişilere ödeme yapılabiliyor.  Ev inşa etmek isteyenlere 40 bin TL'ye kadar destek sunuluyor.

Katkı payı ne zaman nasıl alınabiliyor?

Konutun satın alındığı tarihin ardından 6 aylık sürede bankaya başvuru yapılması gerekiyor.  Banka, ilk 10 işgünü içerisinde Bakanlığa iletiliyor. Ardından bankaların gönderdiği ilgili bilgi ve belgeleri bakanlık, 10 işgününde inceleyerek ‘devlet katkısı ödemesini’ hesabın bulunduğu bankaya aktarıyor.

Devlet katkısı hesaba yatırıldığı gün banka hesap sahiplerine ödemeyi gerçekleştiriyor.

Hükümet tarafından açıklanan bankalardan konut hesabı açanlar, belirli bir oranda ve zamanda birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe desteği alabiliyorlar.

Devlet tarafından sunulan destekten yararlanmak için öncelikle herhangi bir bankaya başvuruda bulunarak konut hesabı açılması gerekiyor.

36 - 47 ay devlet destekli konut hesabında; katkı % 15, Katkı tutarı ise 24 bin 741 lira

48 - 59 ay devlet destekli konut hesabında; katkı % 18, Katkı tutarı ise 26 bin 645 lira

60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabında; katkı % 25, Katkı tutarı ise 28 bin 548 lira

Bakanlık ihtiyaç durumunda yardım için belirlenen şartlara haiz olmak şartıyla

Ev onarımlarında 20.000 TL,  Prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL ve Betonarme ev yapımlarında ise 40.000 TL destek veriliyor.

Betonarme ev yapımı ve ev onarım yardımı başvurusu, il ve ilçelerde yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılarak alınabiliyor.

Yorumlar (0)
15
açık