banner3

Ev Almak İsteyenler Yeni Binaları Tercih Ediyor

Ocak ayında Birikimevim’e başvuru yapanların %54’ünü ev sahibi olmak isteyenler oluşturdu. Başvuruların en çok Gaziantep’ten geldiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ev sahibi olmak isteyenlerin depreme dayanıklı, yeni projeleri tercih ettiğini söyledi.

GÜNDEM 06.02.2021, 12:20 06.02.2021, 13:56
Ev Almak İsteyenler Yeni Binaları Tercih Ediyor

Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın yakın zamanda yürürlüğe girmesiyle birlikte satışların katlanarak artacağını düşündüğünü söyleyen Telli, “Yasayla birlikte güçlü bir altyapısı bulunmayan şirketlerin sektöre girmesi ve tüketicileri mağdur etmesinin önüne geçilecek” dedi.

Ocak ayı satış verilerini açıklayan Birikimevim’in, ocak ayı toplam satışının % 54’ünü ev projeleri oluşturdu. Birikimevim’in en çok satış yapan şubesi de Gaziantep oldu. Gaziantep’te ev sahibi olmak isteyenlerin tercihini ise ikinci el konutlar yerine depreme dayanıklı, yeni projeler oluşturdu.

Başkan Telli, “Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin her ay olduğu gibi teslimatlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu anda faizsiz konut edindirme sisteminin konuttaki satış payı % 15’ler civarında. Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte bu rakamın daha da artacağını öngörüyoruz. Sektörde hizmet veren şirket sayısı hızla artıyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle şirketlerde sermaye şartı aranacak, böylece güçlü bir altyapısı bulunmayan şirketlerin sektöre girmesi ve tüketicileri mağdur etmesinin önüne geçilecek. Ayrıca yasayla birlikte yüksek banka faizleri ödemeden ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin sisteme olan güveni de artacak, ödemeleri devlet güvencesinde olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık