banner3

Dünya geneli en çok zam yapılan ‘ikinci şehir’ İzmir oldu

Küresel anlamda konut fiyatlarında yaşanan artış sürerken; İzmir, 55 ülke içinden 150 şehrin yer aldığı listede konut fiyatlarına en çok zam gelen 2. şehir ünvanını aldı.

GÜNDEM 08.12.2021, 18:22
Dünya geneli en çok zam yapılan ‘ikinci şehir’ İzmir oldu

İngiltere merkezli emlak şirketi Knight Frank, Küresel Konut Fiyat Endeksi’ni yayımladı. Kurumun yayımladığı raporda, 55 farklı ülkede yer alan 150 şehirdeki konut fiyatlarında yaşanan değişimler incelendi.

Türkiye'den 3 şehir, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok artış kaydettiği ilk 10 kent arasında yer aldı.

İngiliz emlak şirketi Knight Frank Konut Fiyat Endeksi raporunda yer alan verilere göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehir, % 30.8 oranında konutlara zam yapılan Kanada'nın Halifax kenti oldu.

Yine raporda yer alan verilere göre, konut fiyatlarında en çok artış yaşanan şehirler listesinde İzmir, 2. sırada yer aldı. İzmir'de konut fiyatlarına % 30 oranında zam gelirken, konut fiyatlarına % 26,4 oranında zam yapılan İstanbul ise listenin 9. Sırasında yer aldı.  

Ankara ise listede ilk 10 içerisine giren Türkiye'nin 3. şehri olurken, konut fiyatlarında yaşanan % 25,8 oranlı zam ile Ankara konut fiyatlarının en çok arttığı 10. şehir oldu.

Yorumlar (0)
15
açık