banner3

Cumhurbaşkanının kredi paketi açıklamasının ardından Çevre Bakanı Kurum'dan da TOKİ müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında % 0.89, % 0.99 ve TOKİ müjdelerini duyurdu. Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan da TOKİ açıklaması geldi.

GÜNDEM 10.05.2022, 17:44
Cumhurbaşkanının kredi paketi açıklamasının ardından Çevre Bakanı Kurum'dan da TOKİ müjdesi geldi

Kabine Toplantısının ardından gerçekleştirdiği konuşmasında gayrimenkul sektörüne ilişkin sağlanacak ‘devlet destekli konut kredisi kampanyası’nı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir de TOKİ açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında, ev almak isteyenler için % 0.99 faiz oranı ve % 0.89 faiz oranıyla konut kredisi sağlanacağını kaydetti. Kredi müjdesinin ardından ise TOKİ için de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik destek sağlayacağız. Rezerv alanlarla yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlarda 5 yıl süreyle satışına izin verilmeyecek” dedi.

“Düşük fiyatlı ve uygun ödeme koşullarıyla ‘sosyal konutlar’ üreteceğiz”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından TOKİ müjdesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bir vatandaşımızı ev sahibi yapana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda TOKİ eliyle düşük fiyatlı ve uygun ödeme koşullarıyla üreteceğimiz sosyal konutları milletimize sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Sosyal konut projeleri, ne zaman duyurulacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın kuralı ve açık artırma ile satılan konut projelerinden ev satış ilanları yayımlanıyor. Ancak toplu olarak tüm şehirler için ilan edilen sosyal konut projelerinin önümüzdeki Haziran Temmuz döneminde başlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)
15
açık