Bekâra Ev Vermeyen ev sahipleri için ‘İdari Yaptırım’ kararı

Ev sahiplerinin büyük bir kısmı bekâr veya öğrenci olanlara evlerini kiraya vermek istemiyor. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’ndan (TİHEK), konuyla ilgili önemli bir adım geldi.

GÜNDEM 28.06.2022, 06:56
Bekâra Ev Vermeyen ev sahipleri için ‘İdari Yaptırım’ kararı

Ülkemizde uzun yıllardır çoğu ev sahibi, evlerine kötü bakılacağı ve kiralarının düzenli ödenmeyeceği endişesi ile bekârlara ve öğrencilere ev kiralamak istemiyorlar.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kurum olarak konuya ilişkin önemli bir karar aldıklarını belirtti.

Van Devlet Tiyatrosunda gerçekleştirilen Türkiye İnsan Hakları ve eşitlik Kurumu İstişare Toplantısı'nda TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun 2016 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini aktardı.

TİHEK Başkanı Kılıç, medeni hali bekâr olanlara ev vermeyen kişiye karşı ilgili gerçek kişinin ayrımcılık mağduriyetini giderebilmek adına ‘ihlal kararları’ verdiklerini ve idari yaptırım uyguladıklarını söyledi.

Bekârlar ve öğrenciler kiralık ev bulma konusunda bir hayli zor durumda kalırken; bu duruma bir de evini kiralamak istemeyen ev sahipleri eklenince bekârlar tek başlarına yaşayacakları bir ev bulamıyor.

Kira ücretlerinin de artış kaydetmesiyle birlikte, kirayı karşılamakta zorluk çekenler ailesinin yanına dönmek veya başka bir arkadaşının yanına taşınmak durumunda kalıyor.

Yorumlar (0)
15
açık