banner3

ATEM ve Uyumsoft, e-dönüşüm için işbirliğine gitti

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri arasında, e-dönüşüm alanında işbirliği gerçekleştirildi. Yapılan işbirliği kapsamında, ATEM üyesi firmaların uçtan uca dijital dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

GÜNDEM 05.05.2022, 09:22
ATEM ve Uyumsoft, e-dönüşüm için işbirliğine gitti

Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, Uyumsoft’un e-Uyum (e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter vb) uygulamaları ve ticari yazılım çözümleri, 22 Ocak’ta yayınlanan 509 tebliği kapsamında tanımlanan sektörler başta olmak üzere emlak ve gayrimenkul sektörleri dâhil işletmelerin dijital dönüşümüne rehberlik edecek.

Üyelerin uçtan uca dijital dönüşümü sağlanacak

ATEM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akçam, Uyumsoft ile yaptıkları işbirliği ile ilgili olarak “Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak 2022 tarihli yayınlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu (VUK) Tebliği’ne göre, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye uygulamalarında yeni dönem başladı ve kapsam genişliyor. Buna göre, gayrimenkul alımını, satımını, kiralamasını, inşaatını yapan firmalardan 2020 ve 2021 cirosu 1 milyon TL’nin üzerinde olanlar ile 2022 cirosu 500 bin TL’nin üzerinde olan işletmelerin, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren zorunlu olarak e-Fatura’ya geçmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, ATEM üyelerimizin e-Dönüşüm süreçlerini başarılı bir şekilde uçtan uca yönetmeleri için, Uyumsoft ile iş birliği yapıldı” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak Uyumsoft İş Geliştirme Direktörü Turgut Erkaynak ise “Türkiye’nin öncü teknoloji ve inovasyon şirketi olarak, 60 binin üzerindeki yerli ve global işletmenin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlıyoruz. 509 VUK Genel Tebliği kapsamında, ATEM ile iş birliği protokolü imzaladık. Birliğin üyelerine, e-Belge uygulamaları ve ticari yazım çözümlerimizle hizmet vererek, dijital dönüşümlerini hızla gerçekleştirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği’ne göre, e-Arşiv Fatura uygulamasına dâhil olmayan mükellefler tarafından, vergi mükelleflerine yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 2.000 TL olması, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda ise toplam tutarın 5.000’yi bulması durumunda, kağıt fatura yerine, e-Arşiv Fatura düzenleme zorunluluğu 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya konuldu.

GİB e-Arşiv 2000-5000 uygulamasını kullanacak olan ATEM üyeleri, Uyumsoft’un GİB e-Arşiv 2.000- 5.000 ürününü yılsonuna kadar ücretsiz olarak kullanma imkânına sahip oldular.

Yorumlar (0)
15
açık