banner3

Londra, Konut Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen En Pahalı Şehir Olmayı Sürdürüyor

İngiltere Merkez Bankası'nın faiz politikasındaki beklenen değişiklikle konut fiyatlarının 2025'e kadar düşmeye devam etmesi öngörülüyor.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 10.11.2023, 14:37 10.11.2023, 14:46
Londra, Konut Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen En Pahalı Şehir Olmayı Sürdürüyor

Konut fiyatlarındaki yıllık gerilemeye rağmen, Londra, 524 bin 57 sterlinlik ortalama konut fiyatıyla birlikte "en yüksek konut fiyatına sahip şehir" ünvanını koruyor. Güney Doğu İngiltere'de yüzde 6'lık azalışla en fazla düşüş yaşanırken, İskoçya ise yüzde 0,2'lik düşüşle fiyatların en dirençli olduğu bölge oldu.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, konut satıcılarının temkinli bir yaklaşım sergilediğini ve bu durumun arzda daralmaya neden olduğunu belirtiyor. Ancak, düşük arzın kısa vadede konut fiyatlarını artırdığına dikkat çekiyor ve ekliyor: "Maaşlardaki zamlarla insanların gelirleri artarken, yüksek faiz oranları ve ekonomik baskılar alıcılar için zorluk oluşturmaya devam ediyor. İngiltere Merkez Bankası'nın kısa vadede faiz oranlarında azaltıma gitmeyeceği beklentisiyle, konut fiyatlarının düşmeye devam edeceğini ve ancak 2025'te yeniden artış eğilimine gireceğini öngörüyoruz."

Yorumlar (0)
15
açık