banner3

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya’da 1 Milyar Euro’luk proje aldı

Romanya Ulaştırma Bakanlığı’nda atılan imzalar ile birlikte Cengiz İnşaat ve MAPA, Romanya’da son yıllarda gerçekleştirilen en önemli otoyol projesini birlikte üstlendi.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 19.02.2022, 10:01
Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya’da 1 Milyar Euro’luk proje aldı

İki dev şirket, Romanya’da son yıllarda yapılan en önemli otoyol projesini birlikte yürütecek. Mehmet Nazif Günal’a ait olan MAPA İnşaat ve Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, otoyol ihalesini resmen kazandı ve ardından imzalar atıldı.

Romanya'nın Sibiu-Piteşti Otoyolu'nun ikinci etabı olan Boiţa ile Cornetu kısmının inşaası için ihale süreci geçen yıl başlamıştı. Romanya Ulaştırma Bakanlığı’nda atılan imzaların ardından Cengiz ve MAPA, 1 milyar euro yani bugünkü kurla 15.5 milyar liralık işi üstlenmiş oldu. Romanya Ulusal Yönetimli Yol Altyapısı Şirketi (CNAIR) tarafından düzenlenen projenin maliyeti ise Avrupa Birliği fonları ile karşılanacak.

Romanya Ulaştırma Bakanı Sorin Grindeanu, imzaların atıldığını duyurarak, projenin 2027 yılında tamamlanacağını belirtti. Karpat Dağları’nı delen ilk otoyol çalışması unvanına sahip olacak olan proje, Pitesti - Sibiu hattının en zor bölümünü olarak nitelendiriliyor. Proje kapsamında, 49 köprü, 27 viyadük ve 7 tüneli inşa edilecek.

Yorumlar (0)
15
açık