Akman Holding’in Kanada projesinde satışlar başladı

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adından söz ettiren Akman Holding’in, Kanada’daki şirketi SAMM Developments çatısı altında karma bir proje olarak hayata geçirdiği ve 2 hafta önce satışına başlanan Regal Plaza’nın % 60’ı satıldı.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 12.08.2022, 10:14
Akman Holding’in Kanada projesinde satışlar başladı

Toronto'da, bölgenin en büyük projeleri arasında yer alan The Kennedy Condominiums'un ardından 2'nci inşaat projesi Regal Plaza'yı da hayata geçiren Akman Holding, projenin home-ofis daire ve dükkânlarının satışlarına 2 hafta önce başlamıştı. Proje, konumu, tasarımı ve yüksek kazanç potansiyeli ile özellikle uluslararası yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Yatırımcılarının % 10’u Türkler’den oluşuyor

Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, Regal Plaza Projesinin 130 milyon dolarlık bir yatırımla hayat geçtiğini; satışları başlayan projenin iki haftalık süreçte % 60’ının satıldığını, yatırımcıların % 10’unun ise Türkler’den oluştuğunu belirtti.

Akman, Regal Plaza Projesi ile ilgili olarak “Kanada’da gayrimenkul satışları iki yıl için yabancılara kapatılmış durumda, sadece ticari alanların satışları mümkün oluyor. Bu nedenle bu uygulama bizi kapsamıyor. Projemize ilgi çok yoğun şekilde devam ediyor. Regal Plaza, Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret merkezi olan Toronto’da, Pearson Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezinin tam ortasında yer alıyor. Projemizin inşaatından satışına varana kadar geçen tüm süreçlerde gösterdiğimiz yüksek performans ve başarı Türk inşaat sektörünün gücünü yurt dışında kanıtlamamızı sağladı. Elde ettiğimiz bu başarı daha önce Avrupa’da hayata geçirdiğimiz karma projelerin getirdiği bilgi ve tecrübelerinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Akman Holding, küresel inşaat pazarının % 4,6’sına sahip

Ali Akman, küresel inşaat pazarında % 4,6'lık paya sahip olan Akman Holding’in bundan sonra da Türk inşaat sektörünün hızını ve kalitesini ortaya koyan imza projeleri geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Regal Plaza, 40 bin metrekare alanda kurulu 11 katlı plaza, 204 odalı 5 yıldızlı bir otel, 150 adet home-ofis daire ve iki katlı alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje olarak tasarlandı. Projenin otel kısmı satıldı. En altta iki katlı otopark, üzerindeki iki katta dükkânlar yer alıyor. Dükkânların üzerinde ‘condo’ olarak tabir edilen home-ofis daireler bulunuyor

2024 yılının mart ayında teslim edilmesi planlanan proje, Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto’da merkezi konumuyla dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
15
açık