banner3

Hilti’den inşaat sektörüne inovatif yatırımlar

Geleceği referans alan yaklaşımı ve çalışmalarıyla inşaat teknolojileri pazarına öncülük eden Hilti, 2022 yılında ileri teknoloji birçok ürününü piyasaya sunarak inşaat sahalarında dijital dönüşümü hızlandırdı. Hilti Türkiye ise globalden aldığı rüzgarla inşaat sektöründe yaşanan dalgalanmalara rağmen reelde çift haneli büyümeye ulaşarak uzun zamandır elinde tuttuğu mühendislik ürün gruplarındaki pazar liderliğini korudu. 2023 senesinde de reelde çift haneli büyüme hedefleyen Hilti Türkiye, yeni yılda tarihinin en büyük lansmanını yapmaya hazırlanıyor.

YAPI MALZEMELERİ 10.01.2023, 16:39 10.01.2023, 18:00
Hilti’den inşaat sektörüne inovatif yatırımlar

Geride bıraktığımız 2022 yılının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik dalgalanmaların etkisinde geçen bir yıl olduğunu belirten Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol; “Birçok sektör 2022 yılındaki global dalgalanmalardan etkilendi, bu sektörlerden biri de inşaat sektörü oldu. Ancak Hilti Türkiye olarak bu süreçte olumsuzluklara odaklanmadan ileriye bakarak sektöre dört farklı ürün ve bir yazılım sunduk. Sektörümüzde ayrıca umut verici gelişmeler de yaşandı. Bunlardan biri de uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin yayınladığı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde bu yıl Türkiye'den 42 firmanın yer alması oldu. Bu sayı artarken bu firmaların pazar erişimleri de genişledi, hali hazırda genişlemeye de devam ediyor” dedi.

Global ekonomi ve inşaat sektöründeki gelişmeler ışığında Hilti olarak pazar dinamiklerine ve yapısına uygun stratejiler geliştirdiklerini ve doğru zamanda doğru adımlar attıklarını vurgulayan Banu Deniz Çetinkol; “Yerel iş ortaklarımızla çalışmaya devam ederek Türkiye’nin farklı yerlerine ulaşmayı başardık. Ülkemize katma değer sağlayacak birçok kurum ve kuruluş ile çalışmalarımızı sürdürdük. Bu noktada Hilti’nin hem globalde hem de Türkiye özelinde seneyi iyi geçirdiğini söyleyebiliriz. Pandemi sonrası ortamda, enflasyonun yükseliş trendi izlediği bir durumda bile sektörün stabil ve güvenilir firmalarından biri olarak seneyi başarıyla geride bıraktık. Yaşanan tüm süreçler sonucunda yılı genel olarak değerlendirdiğimizde ise Hilti Türkiye olarak 2022 yılını reelde çift haneli büyüme ile kapattık” şeklinde konuştu.

İnşaat sahalarında devrim yaratacak Nuron teknolojisi geliyor

Hilti’nin 2023’te odaklanacağı konulara da değinen Çetinkol, dijitalleşmenin öne çıktığı inşaat sektörü için şunları söyledi: “Dijitalleşmenin getirdiği verimlilik, sürdürülebilirlik ve iş güvenliği konularında ise çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle de BIM uygulamaları konusunda sektörde fark yaratacak teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Yılın ilk yarısı içinde ise inşaat sahalarında bir devrim niteliğinde olacak Nuron teknolojimizle Hilti tarihindeki en büyük lansmanımızı gerçekleştireceğiz. Bu yeni teknolojimiz sayesinde 70’ten fazla el aletinin aynı akü platformunda, nesnelerin internetini kullanarak birbirleriyle konuşacağını ve bugüne kadar herhangi bir akülü makinede görülmemiş bir performansla çalışacağını göstereceğiz. Bu ürünler arasında küçük el aletlerimiz de var en yeni teknoloji beton kırıcılarımız da… Bu kablosuz teknolojinin en etkileyici tarafı da kaliteden ya da zamandan taviz vermeden kablolu ürünler kadar kaliteli ve seri çalışması. Nuron teknolojimizle, müşterilerimizin birçok yeni uygulamada akülü makineler kullanmasını sağlayacak, makine parkını optimize ederek yatırım maliyetlerini düşürecek ve sahadaki üretkenliklerini arttıracağız. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde 2023’te de yine reelde çift haneli büyüme beklentimiz var.”

Yorumlar (0)
15
açık