banner3

Türkiye’nin Projesi’nde Doka imzası

Sektörünün güçlü oyuncusu Doka Kalıp İskele, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ait ankraj blokları, keson ve yaklaşım viyadükleri ile Otoyol Viyadükleri işlerini üstlendi.

ÖZEL HABER 19.03.2022, 09:07
Türkiye’nin Projesi’nde Doka imzası

101 kilometrelik Malkara-Çanakkale Otoyol hattının kilit noktasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi kapsamında ankraj blokları ve keson işlerini 2018 yılında başlayıp 1 yıl içinde tamamlamayı başaran Doka Kalıp İskele, otoyol bölümünde yapımı devam eden Asya ve Avrupa yakalarındaki yaklaşım viyadükleri ile Malkara, Gelibolu ve Lapseki’de yer alan V01, V06 viyadüklerinde de çözüm ortağı oldu.

Hız ve iş güvenliği konularında marka bilinirliği en yüksek şirket olarak tanınan Doka, bugün 5 kıtada, 7 binden fazla çalışanı ve tecrübesiyle sektörünün lider firmalarından biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Doka’nın köklü ve başarısını kanıtlamış bir marka olmasının, müşterileri tarafından tercih edilmesinin başlıca nedeni olduğunu kaydeden Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, “Doka, bugüne kadar Türkiye’de olduğu gibi dünyada da pek çok önemli projede görev üstlendi. Yer aldığımız projelerin ilk planlama aşamasından sona ermesine kadar tüm süreçlerinde çözüm ortağı oluyoruz. Çalıştığımız projelerde ihtiyaçları doğru çözümleyip, en optimum çözümü sunarak, üretim, planlama ve uygulama aşamalarının tümünde güvenliği ilk sırada tutuyoruz” dedi.

Müşterilerinden gelen taleplere daha hızlı cevaplar üreterek kendi alanlarını oluşturmuş durumda olduklarını belirten Özatay, “Sektördeki konumumuzu her geçen gün yapmış olduğumuz yatırım ve geliştirdiğimiz yeniliklerle daha da derinleştiriyor ve zenginleştiriyoruz. Projelere sunmuş olduğumuz çözümlerle müşterilerimizin bir numaralı tercihi haline geldik. Bu alandaki başarımızı, artan pazar payımız ciromuz ve kârlılığımızla da ispat etmiş durumdayız. Yurtiçinde Osmangazi Köprüsü, Kömürhan Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Finans Merkezi, Maslak 1453, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi mega projelerde yer almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Doka’nın çevre coğrafyanın da en önemli altyapı ve üstyapı projelerinde öncelikli tercih edilen kalıp ve iskele tedarikçisi konumunda olduğunu belirten Özatay, “Türkiye’nin yanı sıra Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan pazarlarındaki çevre coğrafyanın en önemli altyapı ve üstyapı projelerinde öncelikli tercih edilen kalıp ve iskele tedarikçisiyiz. Özellikle Irak ve Azerbaycan’da çok önemli projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Irak Merkez Bankası projesi, Bağdat Mall Alışveriş Merkezi, tüm Orta Asya’nın en yüksek binası olan Özbekistan’daki Nest One Tower Azerbaycan’da ise Flame Towers, Crecent Development Projesi ve Port Bakü projeleri Doka’nın ürünleri ve mühendislik çözümleriyle yer aldığı projelerden bazıları. 2022’de de Doka Türkiye’nin hizmeti alanı olan bölgeye odaklanarak, burada ihracat yaptığımız ülkelerin sayısını ve buralara ihracat miktarımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık