banner3

Muhtaç Ailelere Yönelik Türkiye Aile Destek Programı: Geniş Çaplı Sosyal Yardımların Kapılarını Açıyor!

Aylık Geliri Düşük Ailelere 500 bin TL'ye Varan Destek ve Çeşitli Kategorilerde Yardımlar...

ÖZEL HABER 22.02.2024, 12:43 22.02.2024, 12:50
Muhtaç Ailelere Yönelik Türkiye Aile Destek Programı: Geniş Çaplı Sosyal Yardımların Kapılarını Açıyor!

Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım programlarını duyurarak vatandaşlara çeşitli destekler sunuyor. "Türkiye Aile Destek Programı" ile ihtiyaç sahibi hanelere aylık gelir düzeyine bağlı olarak maddi destek sağlanacak. Program, aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan ailelere yönelik tasarlanmış olup, ödemeler bir yıl boyunca devam edecek.

Doğum yardımından vefat yardımına, eşi vefat etmiş kadınlara konut desteğinden barınma yardımlarına kadar geniş bir yelpazede sunulan yardımlar, belirli kriterlere bağlı olarak verilecek. Programın içindeki ödemeler gelir seviyesine göre farklılık gösterirken, ev alacaklara 500 bin TL'yi bulan destek de dikkat çekiyor.

Bu kapsamda, tek seferlik doğum yardımları, vefat yardımları ve eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği gibi yardımların yanı sıra, barınma yardımları da muhtaçlık sınırını karşılayan kişilere çeşitli tutarlarda sunulacak. Ayrıca, öksüz ve yetim yardımı, yaşlı aylığı, asker çocuğu yardımı, engelli aylığı gibi kategorilerde de destekler bulunuyor.

Yorumlar (0)
15
açık