banner3

İTO GAYRİMENKUL HİZMETLERİ KOMİTESİ BAŞKANI ZEYNEP SÜHRAN ARAS; YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’Yİ NEDEN TERCİH ETMİYOR?

Jnr fuarcılığın organizasyonunu üstlendiği, Konuta Yön Verenler Medya sponsorluğunda bu yıl 16.’sı düzenlenen, Gayrimenkul Projeleri Yatırım Fuarı ve Zirvesi Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleşti.

ÖZEL HABER 20.05.2024, 23:03 21.05.2024, 13:06
İTO GAYRİMENKUL HİZMETLERİ KOMİTESİ BAŞKANI ZEYNEP SÜHRAN ARAS; YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’Yİ NEDEN TERCİH ETMİYOR?

Moderatörlüğünü Arap Türk İş Adamları Derneği Kurucu Başkanı, Altıntürk Global Kurucu Başkanı ve Konuta Yön Verenler Medya Şirketi’nin Kurucu Başkanı İsmail Altın’ın yaptığı Zirve’de “İto Gayrimenkul Hizmetleri Komitesi Başkanı Zeynep Sühran Aras” da yer aldı.

“İto Gayrimenkul Hizmetleri Komitesi Başkanı Zeynep Sühran Aras” konuşmasında, yabancıların yatırım amaçlı olarak Türkiye’yi tercih etmeme sebeplerinden söz etti. 

“Yabancılara karşı ırkçı söylemlerin son dönemde ülkemizde artması ve toplumların uluslararası yatırımcıyla, göçmenleri birbirinden ayırt edememesinden kaynaklı bir takım sorunlar doğuyor. Bunlar dışında dolar bazında konut fiyatlarının yükselmesi de büyük bir etken. Bu durum, global pazarda Türkiye’nin rekabetini çok aşağıya çeken bir durum haline geldi. Türkiye’den satın alınan bir mülkten elde edeceği gelir, yurtdışından elde edeceği gelir ile arasında ciddi bir uçurum oluşması yabancıların yatırım yapmasını engelleyen en önemli konuların başında geliyor.” Şeklinde konuştu. 
Zeynep Sühran Aras konuşmasının devamında, bir diğer önemli faktör olarak değerlendirme raporu süreçlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekerken, Türk yatırımcılarının da Türkiye yerine yurt dışında yatırım yapmalarının altı çizilmesi gereken sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
15
açık