banner3

Hazine Arazileri Halka Arz Ediliyor

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ''Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'' sonuç bildirgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklandı.

ÖZEL HABER 07.10.2023, 21:15 07.10.2023, 21:18
Hazine Arazileri Halka Arz Ediliyor

Buna göre kentsel dönüşümde kullanılacak bütçeye kaynak yaratmak için Hazine arazilerinin taranarak planlanacağını ve halka arz edileceğini duyurdu. İstanbul'un kentsel dönüşüm için odak noktası olduğunu hatırlatan Özhaseki, burada 600 bin bağımsız bölümün acilen dönüşmesi gerektiğini ekledi. Yeni rezerv alanlarının belirlenmesinin ardından inşa edilecek konutların İstanbul'un dönüşümü için gerekliliğine dikkat çekti. 

Şura'dan çıkan en önemli kararın, kentsel dönüşüm için kat maliklerinin üzerinde anlaşması gereken çoğunluğun salt çoğunluk olarak değiştirilmesi olduğunu ekledi. Sürecin hızlandırılmasına etki eden en önemli kararlardan biri olarak da e- Devlet sistemi üzerinden yapılacağını söyledi. Buradan yapılacak tebligata ek olarak binaya asılması ve muhtarlıkta ilan edilmesine de karar verdiklerini belirtti. Böylece uzun süren tebligatlarla tıkanan kentsel dönüşüm sürecinde daha kolay ilerleneceğini duyurdu. 

Yorumlar (0)
15
açık