banner3

Yer Altı şehirlerinin gizemleri

Kanada Montreal’deki yeraltı şehri görenleri büyülüyor.

GÜNDEM 02.05.2024, 19:11 02.05.2024, 19:19
Yer Altı şehirlerinin gizemleri

Yeraltı şehirleri yukarıda yaşanan hayatın sırlarını ortaya döken muhteşem yerlerdir. Bu yeraltı dünyalarının pek çoğu artık kullanımda değil ama bazıları hala hayat dolu yerler.

İşte Kanada Montreal’deki Reso UNDERGROUND yeraltı şehri de dunyanin en büyük ve muhteşem yeraltı şehri olarak biliniyor. 

Bu dev labirent, Montreal şehir merkezi çevresindeki caddelerin altında uzanır ve çok çeşitli mağazaları, restoranları, otelleri, galerileri, yedi metro durağını, sinemaları, bir kütüphaneyi ve hatta apartman binalarını bünyesinde barındırır.

Birbirine bağlı ilk bölümler, 1962’de trafiği rahatlatmak ve özellikle sert kış aylarında faydalı olacak korunaklı bir ulaşım yolu sağlamak amacı ile inşa edildi.

1966’da Montreal Metrosu’nun açılışından bu yana yeni bağlantılar eklenen RÉSO, günümüzde 32 km boyunca uzanan tünellerden oluşmaktadır ve 120’den fazla giriş noktasına sahiptir.

Alışveriş haricinde, sürekli sergilenen sanat eserlerine bakmak ve şehir meydanlarıyla kültür merkezlerini ziyaret etmek için de turistler icin kesfedilmeyi bekleyen harika bir cennet.

Yorumlar (0)
15
açık