banner3

Ziraat Bankası, tek başına ev alamayanlar için 5 kişi ödemeli konut kredisi sağlıyor

Ziraat Bankası tek başına ev alamayan müşterileri için ortak konut kredisi imkânı sağlıyor. Alınan kredinin geri ödemeleri ise her kişi için ayrı ayrı yapılıyor.

GÜNDEM 09.11.2021, 07:41
Ziraat Bankası, tek başına ev alamayanlar için 5 kişi ödemeli konut kredisi sağlıyor

Ortak konut almak isteyenlere, Ziraat Bankası hazırlamış olduğu yeni bir kredi paketi ile kredi desteği sağlıyor. Hazırlanmış olan bu yeni konut kredisi ürünü, kendi başına ev alamayan, akraba yada arkadaşlarıyla birlikte konut sahibi olmak isteyenlere veriliyor. Kredi 5 kişi tarafından ortak kullanılıyor ve kredi geri ödemeleri her bir kişi için ayrı ayrı yapılıyor. Ortak konut kredisi genellikle 2 kişi, 3 kişi, 4 kişi veya 5 kişi şeklinde olabiliyor.

Ortak konut kredisi ile konut sahibi olmak isteyenler için Ziraat Bankası resmi sitesinden bir açıklamada bulunuldu. Kredi kullanımında faiz oranı kişiye özel olarak belirleniyor. Bankanın standart kredi faiz oranı güncel olarak % 1.29 bandında bulunuyor.

Ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlara ekspertiz değerinin %90’ına kadar kredi sağlanırken 300.000 TL değere sahip olan konut için 30.000 TL peşinat ödenip, 270.000 TL konut kredisi çekilebiliyor.

Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişi bir araya gelerek ortak konut kredisi kullanabiliyor. Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek düzenleniyor. Kredi geri ödemeleri ise aylık eşit taksitlerle yada bankanın sağladığı esnek ödeme planları ile sunuluyor.

Ortak konut kredisi başvuruları, kredi planında yer alacak tüm ortaklar ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine şahsen yapılabiliyor.

Yorumlar (0)
15
açık