banner3

Yavaş'tan 65 Yaş Üstü Yaşlılara ve Yeni Evli Çiftlere Sosyal Konut Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara ve yeni evli çiftler için beyaz eşyalı sosyal konut müjdesi verdi.

GÜNDEM 23.01.2021, 11:36 24.01.2021, 12:51
Yavaş'tan 65 Yaş Üstü Yaşlılara ve Yeni Evli Çiftlere Sosyal Konut Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da yaşayan ihtiyaç sahibi yeni evli çiftler ve 65 yaş üstü vatandaşlara kiralık ev müjdesi verdi. Mamak Eserkent Sosyal Konut projesinde bulunan ve 45 M2 olan 1+1 daireler dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşlara aylık 100 TL bedelle kiraya verilecek.

Başvuru ne zaman, nereden yapılacak?

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamada dar gelirli ve konutu olmayan kişiler için başvuru süreci başlatıldığı duyuruldu. Sosyal konutlardan kiralamak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 15 Ocak 2021 olarak duyuruldu.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle başvuru formu dolduracak. Başvuru formunu dolduranların, formlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı’na veya Yenimahalle’de bulunan B.Belediyesi Ana Hizmet Binası A blok 18 nolu bankoya teslim etmeleri gerekiyor.

 65 yaş üstü kişiler başvurusu için aranılan şartlar nelerdir?

Aylık hane halkı gelirinin 3 bin lirayı aşmaması, kendi üzerine ya da eşinin üzerine kayıtlı evi olmaması, başvuru yapan kişinin en az 65 yaşında olması ve İkametgahlarının en geç 6 aydır Ankara'da olması gerekiyor.

Yeni evli çiftler için başvurusu şartları nelerdir?

En az 6 aydır Ankara'da ikamet etmek, en az 6 aydır evli olmak ya da başvuru tarihi itibari ile en geç 6 ay içerisinde evlenecek olmak, kendisi ya da eşi üzerine kayıtlı konutu bulunmamak, ve aylık gelirinin en fazla 3 bin TL olması gerekiyor.

Yorumlar (0)
15
açık