banner3

Türk müteahhitler için yeni fırsat geliyor

Türkiye ile Mısır ilişkilerinde normalleşme çalışmalarının başlamasıyla birlikte iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatların oluşacağı düşünülüyor. Bölgede, inşaat işlerinin yoğun olmasından dolayı, Türk müteahhitler için büyük yatırım fırsatları ortaya çıkacak.

GÜNDEM 07.05.2021, 08:54
Türk müteahhitler için yeni fırsat geliyor

Türkiye ile Mısır ilişkileri 2013 Temmuz ayında Mısır’da yaşanan askeri darbe sonucu bozulmuş ve iki ülke arasında siyasi alanda gerginlikler başlamıştı. İki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi ile birlikte ülkeler arasında ekonomik faaliyetlerin artacağı düşünülüyor.

Türk şirketlerin Mısır’da otomotiv, bankacılık, cam sanayi, inşaat ve enerji gibi birçok alanda doğrudan yatırımları yer alıyor. Mısır hükümetinin öncelikle sübvanse ettiği turizm, imalat, Süveyş Kanalı, petrol ve gaz çıkarıcıları gibi kilit sektörler, seyahat kısıtlamaları, talep düşüşü ve ticaretteki kesintilerden etkileniyor.

 Özellikle Mısır’da altyapı projeleri için gerekli olan inşaat işlerinin yoğunluğu, bölgedeki tecrübeli Türk müteahhitler için daha fazla yatırım imkanı sunarken Mısırlılar için de istihdam ortamı yaratacak.

Yeni dönemde iki ülke için doğru adımların karşılıklı olarak atılmasıyla birlikte iki ülke için Doğu Akdeniz’deki ekonomik dengeleri farklı bir boyuta taşıyacak sonuçların elde edilmesi ve yine iki ülke için de büyük kazançlar elde edilmesini imkânı oluşacak.

Yorumlar (0)
15
açık