banner3

TOKİ’den, ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), düzenlendiği açık artırma ile yatırım yapmak isteyenler için vadeli, KDV'den muaf olan konut üreticisine 10 bin konutluk yatırım fırsatı sunuyor.

GÜNDEM 25.06.2022, 11:18
TOKİ’den, ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsat

Konut fiyatlarında fahiş artışların yaşanması ile hem kiracıların hem de ev satın almak isteyenlerin yaşadıkları zorlukların önüne geçmek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, vatandaşa hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor.

29-30 Haziran'da gerçekleşecek olan satışlarda ÜFE oranı altı aylık dönem için en fazla % 12,5 oranında uygulanacak. Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen açık artırma Ankara'da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, İstanbul'da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. Açık artırmaya çevrimiçi olarak da katılmak mümkün.

Yapılacak olan açık artırmada; İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Uşak'ta yer alan arsalar 29 Haziran'da; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazığ, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Samsun, Kars, Hakkâri illerinde yer alan muhtelif arsalar ise 30 Haziran'da satışa sunulacak.

Alıcılar; konut, ticaret, sanayi, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları özelliğindeki arsalara peşin ya da % 25 ve % 40 peşinat ile sahip olabilecek. Aynı zamanda arsalar için 36 ay vade imkânı sunuluyor.

Yorumlar (0)
15
açık