TOKİ'ye rakip olacaklar ve düşük bütçeli aileler için konut inşa edecekler

Konut fiyatları hızla yükselmeye devam ederken müteahhitler, düzenledikleri çalıştay ile bir araya geldi. İnşaat sektörünün içerisinde olduğu durum hakkında değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri yeni karar aldı

GÜNDEM 25.12.2021, 12:59
TOKİ'ye rakip olacaklar ve düşük bütçeli aileler için konut inşa edecekler

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen ve merakla beklenen Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı gerçekleştirildi. Düzenlenen çalıştay kapsamında inşaat sektörünün geleceği konuşulurken aynı zamanda konut fiyatlarında yaşanan artışa yönelik çözümler masaya yatırıldı.

Çalıştayda, daha önce gündeme gelen Müteahhitler Odası kurulması ve inşaat mühendislerinin toplanarak bir şirket kurması,  bu şirket üzerinden yoksullar için ucuz konut üretilmesi gibi konularda ortak kararlar alındı.

İnşaat sektörü, döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile son derece zorlu bir süreç geçirirken; demir ve çimento fiyatlarına yapılan rekor zamların ardından konut fiyatları da hızla yükselme kaydetmişti. Ortalama konut fiyatlarının 1 milyon liraya ulaşması dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zora sokmuştu.

İMKON bu konu ile ilgili izlenecek yol haritasını açıkladı. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay hakkında açıklama yapan Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, müteahhitlerin birleşerek çok ortaklı bir şirket kuracaklarını ve bu şirket üzerinden dar gelirli vatandaşların ev sahibi olacağı büyük çaplı konut projeleri üretimi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)
15
açık