banner3

TMSF'den Ataşehir Modern Konut Projesi Açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından açıklama ile bazı basın yayın organlarında çıkan Ataşehir Modern Konut Projesi sözleşmesi haberleri yalanladı.

GÜNDEM 29.12.2020, 13:36 29.12.2020, 15:24
TMSF'den Ataşehir Modern Konut Projesi Açıklaması

TMSF Başkanı Gülal, TMSF tarafından yapımı tamamlanan ve satışa sunulacağı duyurulan Ataşehir Modern Konut projesinin lansman çalışmalarının 15 - 20 gün içerisinde yapacaklarını söyledi. Gülal "Asgari 2 milyar liralık bir hasılat beklentimiz var. Masrafları çıktıktan sonra burada en az 1 milyar liralık beklentimiz var. Dolayısıyla buradan gelecek hasılat, inşallah bize Balkaner Grubu'nun dosyasını kapattıracak" dedi.

TMSF tarafından yapılan resmi açıklamada "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi imzalanmış, ancak anılan proje fiziken %10 oranında tamamlanma aşamasındayken, yüklenici firma tarafından inşaat sektöründe yaşanan genel sıkıntılardan dolayı işin tasfiyesi talep edilmiştir. Bunun üzerine yargı yoluna gidilmesi halinde gerek yargı sürecinin uzunluğu gerekse teknik olarak inşaatta meydana gelecek telafisi güç ve imkânsız zararlar göz önüne alındığında, sözleşmenin sulhen sonlandırılması kararlaştırılmış ve bu suretle ortaya çıkacak muhtelif tehlike ve risklerin önüne geçilmiştir" ifadeleri ile 45 milyon liralık tazminat parası ödendiği şeklindeki iddialar yalanladı.

Açıklamada, söz konusu ödemenin sözleşme fesih ya da tazminat ücreti olmadığı belirtilirken tasfiye yapılana kadar yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen işin hak edişi olarak para ödemesi yapıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)
15
açık