banner3

TMB, konut satışları için düşük faizli kredi ve alternatif finansman modeli sundu

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), konut satışlarına yönelik düşük faizli kredi kampanyaları ve alternatif gayrimenkul finansman modellerinin hayata geçirilmesi önerilerini sundu.

GÜNDEM 23.04.2021, 05:35
TMB, konut satışları için düşük faizli kredi ve alternatif finansman modeli sundu

TMB, birliğin nisan ayı ile ilgili olarak hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu yayımladı. İnşaat sektöründe girdi maliyetlerinin arttığının belirtildiği raporda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İnşaat Maliyet Endeksi'nin yıllık bazda ocak ayında % 27,8 ve şubat ayında da % 27,6 arttığı belirtildi.

TMB’nin ‘İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda, inşaat sektöründe piyasa şartlarındaki hızlı değişim, kurdaki dalgalanma, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ciddi finansal ve operasyonel sorunlar yaşandığı ifade edildi.

2020 yılında konut fiyatlarında başlayan artışın, inşaat maliyetlerinde izlenen yükseliş paralelinde devam ettiği ifade edilen raporda, konut satışlarında bu yılın ilk çeyreğinde 2020’nin aynı dönemine oranla % 22,9 düşüş görüldüğü belirtildi. Bu çerçevede özellikle ilk el konut satışlarına yönelik düşük faizli kredi kampanyalarının hayata geçirilmesinin sektörün desteklenmesi için önemli olduğu belirtilen raporda, "Daha uzun soluklu olarak ise konut segmentindeki canlanmanın pek çok sektörde canlandırıcı etkisi dikkate alınarak alternatif gayrimenkul finansman modelleri geliştirilmesi ve özellikle dar gelirliler için konut hesabı uygulamasının etkin hale getirilmesi önerilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
15
açık