banner3

Tapu İşlemleri Notere Geçiyor

İnsan Hakları Eylem Planı ile uzun süredir beklenen noterden tapu devri ve konut satışı, gayrimenkul satış sözleşmesi yapılmasının önü açılacak.

GÜNDEM 08.03.2021, 07:25 29.07.2022, 21:26
Tapu İşlemleri Notere Geçiyor

Gayrimenkul satış sözleşmesi işlemlerinin noterler üzerinden de yapılmasını sağlayacak olan yeni sistem hakkında açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ​İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında tapu işlemlerinin noterler tarafından yapılmasının önünü açacak düzenlemede düğmeye basıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı” düzenlemesi arasında yer alan “Yargının Etkililiği ve Kalitesinin Artırılması” düzenlemesinin ‘O’ maddesinde yer alan Gayrimenkul satış sözleşmelerinin noterler tarafından da yapılabilmesine imkân sağlanacaktır.”  düzenlemesi ile eylem planı kapsamında tapu işlemlerinde noterler de yetkili kılınacak

Türkiye’de şu anda hizmet veren 1.931 noterlik bulunurken Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin yapmış olduğu açıklamasında yaygın noter ağı sayesinde konut satış işlemlerinin hızlanacağını ve kolaylaşacağını dile getirmişti. Noterler sadece satış işlemini yaparken tapu sicil kayıtları ise yine Tapu Müdürlükleri üzerinden yapılmaya devam edilecek.

Yorumlar (0)
15
açık