banner3

Tapu Dolandırıcılığını önlemek için kimliksizleştirme yapılacak

Yükselen konut fiyatları ve arsa fiyatları sonrasında tapu dolandırıcılığı girişimlerinin daha da artması ve dolandırıcıların her gün yeni bir yöntem arayışına girmesinin ardından tapuda güvenlik önlemleri arttırılıyor.

GÜNDEM 10.06.2022, 21:26
Tapu Dolandırıcılığını önlemek için kimliksizleştirme yapılacak

Tapu sisteminde kayıtlı olan bilgilerin yetkisiz kişilerin eline geçmesi halinde verilerin kimlere ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştırmak amacıyla, bu bilgilerin maskelenmesi ya da kısmen kimliksizleştirilmesi sağlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan 8 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik, yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik değişikliği ile Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) yer alan verilerin güvenliği hakkında yeni uygulamalar da belirlenmiş oldu.

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi üzerinden taşınmaz hakkında veri elde eden kişilerin çıktı üzerinde işlemi yapan kişinin adı, tarih, saat bilgisi ve varsa kullanıcı adı bilgisi bulunacak. Alıcı olan taraf ise elde ettiği bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamakla yükümlü tutulacak. Verilerin izinsiz olarak bir başkası ile paylaşılması da yasaklanacak.

Yorumlar (0)
15
açık