banner3

Tam Kapanma ile Mayısta Konut Satışları % 40 Daralacak

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım tam kapanma etkisiyle birlikte mayıs ayında konut satışlarında % 40 oranında gerileme yaşanmasını beklediklerini belirtti.

GÜNDEM 01.05.2021, 08:17
Tam Kapanma ile Mayısta Konut Satışları % 40 Daralacak

Durbakayım, kapanma döneminde online randevu sistemi ile satış ofislerinin faaliyet göstermesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Durbakayım, kapanma sürecinde şantiyelerdeki çalışma sürecinin devam edeceğini dile getirerek, “Faaliyetlerimiz, tam kapasite çalışma olmayacak ama inşaatlarımız da durmayacak. Elimizden geldiğince konut talep eden müşterilerimize online hizmet vermeye çalışacağız. Tam kapanmanın satışlara etkisini, TÜİK’in haziran ayında açıklayacağı konut satış verilerinde çok net göreceğimizi düşünüyorum. Mayıs 2021 konut satış rakamları, hem önceki yılın aynı dönemine hem de bir önceki aya göre yüzde 40 civarında daralma olarak yansıyacak. Bilim Kurulu’nun öngöreceği şartlarda satış ofislerinin randevu usulünde çalışmasına izin verilmesi, bu daralmayı bir nebze azaltabilir düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık