banner3

Stokçuluk, konut sektörüne mi sıçradı?

Döviz kurları ve altın’ın durdurulamayan yükselişi ile birlikte, ‘zam gelecek’ beklentisi içerisine giren ev sahipleri satılık ve kiralık ev ilanlarını yayından kaldırmaya başladı.

GÜNDEM 02.12.2021, 16:52
Stokçuluk, konut sektörüne mi sıçradı?

Birçok kalemde gelen zamların ardından ‘Zam gelecek’ beklentisiyle gıdada ve temel tüketim ürünlerinde görülmeye başlanan stokçuluk, konut sektöründe de görülmeye başladı.

Dövize bağlı maliyetler nedeniyle yükselmeye başlayan ev fiyatlarının, döviz kurlarında yaşanan son dalgalanmaların ardından daha da artış yaşanacağını düşünen konut sahipleri, sahip oldukları konutları satmaktan vazgeçiyor.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını % 1.29’a kadar indirmesinin ardından piyasada hareketlilik oluştu. Vatandaş hem düşük faiz oranından faydalanmak hem de henüz zam görmemiş fiyatlardan konut sahibi olabilmek için acele etse de ya ev bulamıyor ya da bulduğu evin sahibi satıştan vazgeçiyor.

Sektör temsilcileri ise düşük arz ve artan talep oldukça ev fiyatlarındaki artışın devam edeceğini, önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının % 40-45 artacağını ifade ediyor.

Yorumlar (0)
15
açık