banner3

Otopark Yönetmeliği İçin Geri Sayım

Milyonlarca binayı ve bu binalarda yaşayan daire sahiplerini yakından etkileyecek olan otopark yönetmeliğinde geri sayım başladı. Uygulamada, 80 metrekare büyüklüğünden az olan 2 daire için 1 otopark alanı zorunlu olacak.

GÜNDEM 23.02.2021, 13:35
Otopark Yönetmeliği İçin Geri Sayım

Büyükşehirlerin artan otopark ihtiyacına çözüm olması için geliştirilen otopark yönetmeliği resmen yürürlüğe giriyor. Yeni binalar için zorunlu olarak otopark alanları oluşturulacak. Yeni binalar için otopark yönetmeliği Mart ayı sonu itibariyle zorunlu hale getiriliyor.

Daha önce uygulanması iki kez uzatılan otopark yönetmeliği kapsamında zorunlu tutulacak daireler ve binalar belli oldu. Yeni dönem resmen 31 Mart ile birlikte başlıyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde birden fazla aracı bulunan, otopark alanlarında sıkıntı yaşayanlar için yeni otopark yönetmeliği için çalışmalar hızla sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark yönetmeliği için geri sayıma başladı. Yeni binalarda zorunlu olacak olan otopark alanları için metrekare büyüklükleri baz alınacak. İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde sıkıntılı bir duruma neden olan otopark sorununu en aza indirgeyecek olan yönetmelikte geri sayım başladı.

Mevcut Yönetmelik 2017'de Yayımlandı

Ülkemizin tüm illeri için geçerli olan mevcut otopark yönetmeliği 2017'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Arada geçen süreçte 3 kez değişiklik geçiren otopark yönetmeliği, koronavirüs nedeniyle ise 2 kez ertelenmişti. Yapılan son erteleme ile birlikte 31 Mart 2021 otopark yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi için son gün olarak kabul edildi. Bu tarihten sonra denetimler hızlanacak ve binaların otoparkları kontrol edilecek.

Yorumlar (0)
15
açık