banner3

Müteahhitler, Tapu Harcı İndirimi, Vergi ve Sigorta Borçlarına Yeni Yapılandırma gibi konularda destek bekliyor

Hükümet tarafından hazırlanan yeni torba yasa inşaatçılar için de umut ışığı oldu. Konu hakkında bir açıklama yapan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım sektör olarak beklemiş oldukları destekleri paylaştı.

GÜNDEM 21.05.2021, 08:54 21.05.2021, 01:50
Müteahhitler, Tapu Harcı İndirimi, Vergi ve Sigorta Borçlarına Yeni Yapılandırma gibi konularda destek bekliyor

İnşaat sektörünün nakit akışının büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Durbakayım, “Sektörde faaliyet gösteren firmalar, bozulan nakit akış dengeleri nedeniyle vergi ve sigorta ödemelerini yapamaz hale gelmiş, bu dönemde mali tablolarının da dengesi bozulmuştur.Bu gibi durumlarda devletimizin yine devreye girerek,  sektörleri ve ekonomiyi destek desteklediğini biliyoruz. Son üç yıldır art arda gelen döviz ve pandemi krizlerin yarattığı ekonomik tahribatı onarmak için yine böyle bir destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Durbakayım, inşaat sektörü müteahhitleri olarak hükümetten talep ettikleri düzenlemeleri şöyle sıralandı;

  • Devlet alacaklarının ve bu alacaklara ilişkin faizlerde tahsil edilebilir şekilde düzenlemeye gidilmesi,
  • Varlık barışının süresinin uzatılması ve bu süre içerisinde şirketlerin aktifine alacakları taşınmazlara ait tapu harcının hem alıcı hem satıcı için tapu harcı oranının yüzde 0.5 olarak uygulanması.
  • 50 ve üzeri istihdamı olan şirketlerin vergi ve SGK borç yapılandırmasında ilk 1 sene vade farkı alınmaması,
  • Sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması, Koronavirüs salgını dönemine gelen tarihlerdeki ana para faizlerinin kaldırılması, ilk 1 senesi ödemesiz dönemli olmak üzere en az 36 taksitle ödeme kolaylığı sunulması,

Yorumlar (0)
15
açık