banner3

Miras İntikali için nereye ve nasıl başvuru yapılır?

Bir kişinin ölümünün ardından sahip olduğu malların üzerinden varislerine devredilmesi için mirasçılarının yapması gerekenler haberimizde…

GÜNDEM 10.11.2021, 10:17
Miras İntikali için nereye ve nasıl  başvuru yapılır?

Kişinin vefat etmesinin ardından sahip olduğu malların varislerine aktarılabilmesi için hak sahiplerini izlemelerinin izlemesi gereken bazı adımlar bulunuyor.

Kişinin kendisine kalan miras için hak sahibi olduğu göstermesi gereklidir. Bu işlemleri kişi kendisi yürütebileceği gibi vekalet verdiği avukatı tarafından yürütülebilir. Miras intikali, ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi durumudur.

Miras İntikali işlemleri için öncelikle veraset belgesi alınması gerekiyor. Vatandaşlar, veraset belgesini Sulh Hukuk Mahkemeleri ya da Noterden alabiliyorlar. Veraset belgesinin alınmasının ardından Web Tapu uygulaması üzerinden randevu alınacak. Randevu alanlar, belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne gidecekler. Tapu Müdürlüğüne Döner Sermaye ücreti ödemesi yapıldıktan sonra, randevu saatinde Tapu Müdürlüğüne gidilecek. Hazırlanan evrakla müdürlüğe teslim edilecek ve imza aşaması tamamlanacak.

Miras İntikali için hazırlanması gereken evraklara bakıldığında;

1.Kimlik Belgesi

2.İşlemde temsil var ise temsil belgesi

3.Veraset Belgesi

Yorumlar (0)
15
açık