banner3

Mimar ve Mühendisler’den Muafiyet Talebi

Covid-19 pandemisi nedeniyle, 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma sürecinde üretim yapan yerler ve inşaatçılar sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

GÜNDEM 30.04.2021, 03:55
Mimar ve Mühendisler’den Muafiyet Talebi

İnşaat sektörü için tedarik sağlayan şirketler ile inşaatçıların çözüm ortağı olan mimarlık ve mühendislik ofisleri bu muafiyet kapsamına alınmadı.

Türkiye İnşaat Malzemecileri Sanayicileri Derneği Başkanı Ferdi Erdoğan, inşaat sektörüne tedarik sağlayan malzemecilerin de yasak kapsamından çıkartılması gerektiğini söylerken; bir muafiyet talebi de mimar ve mühendislerden geldi.

İzmir Ticaret Odası İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı ve İnşaat Mühendisi Levent Bendeş, inşaatlarda her türlü zorluğun mimar ve mühendislerle beraber çözüldüğünü dile getirerek, mimar ve mühendislik ofislerinin de muafiyet kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

Bendeş, sözlerine devamla, "Yapı denetimler firmaları serbest çalışıyor, İnşaatta çalışan kalfalar serbest çalışıyor, belediyeler serbest çalışıyor, tapu daireleri çalışıyor, mahkemeler çalışıyor, ancak biz proje üreten serbest çalışan mühendis ve mimarlar çalışamıyoruz. Biz bir fabrikanın mal tedarikçisi gibiyiz. İnşaatta oluşacak her türlü soru ve sorunu bizimle beraber çözmek durumundalar. Ancak biz sokağa çıkamıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık