banner3

Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre Hazine arazisi üzerinde turizm tesisi bulunan yatırımcılar ve işletmelerin kiralarına erteleme kararı alındığı belirtildi.

GÜNDEM 17.06.2021, 12:33
Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Hazine arazisi üzerinden turizm tesisi yapılmak üzere kendilerine kamu arazisi tahsis edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcılardan 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ödemelerine erteleme getirildi.

Yayımlanan tebliğe göre bu ödemeler 30 Kasım 2022 tarihine kadar erteleniyor. Yine tebliğe göre, ertelenen bu ödemelere herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacak. Bu erteleme işlemi için herhangi bir başvuru yapma şartı da bulunmuyor.

Yine tebliğe göre ertelenen bu ödemelere daha önce, 2020 yılından 2021 yılına ertelenen ödemeler dahil olmayacak. 2020 yılında ertelenmiş olan ödemelerin 2021 yılı içerisinde belirlenen tarihe kadar yapılması gerekecek.

Yorumlar (0)
15
açık