banner3

Mehmet Kalyoncu GYODER Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi

Gerçekleştirilen GYODER Genel Kurulu’nda yapılan değişiklikle GYODER’in ismi ‘Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’ olarak değiştirildi.

GÜNDEM 24.06.2021, 16:26
Mehmet Kalyoncu GYODER Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılım sağladığı genel kurulda, geçtiğimiz yıl ‘Yönetim Kurulu kararı’ ile GYODER Başkanlığı’nı üstlenen Mehmet Kalyoncu oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, isim değişikliği ile ilgili olarak “Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olan ismimizi, üyelerimizin onayı ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak değiştirdik. Gayrimenkul sektörünün birleştirici gücü olan GYODER’in birlik oluşturma becerisini, yeni ismimizle daha güçlü ve etkin bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Feyzullah Yetgin’in iki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinden istifa etmesi nedeniyle 11 Haziran 2020’de toplanan GYODER Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile aldığı karar sonucunda GYODER Başkanlığı’nı Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu üstlenmişti.

Kalyoncu, günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşlarının da yeniden şekillendiğini belirterek “Ülkemizin en önemli sektörlerinden birinin çatı kuruluşu, alanının önde gelen fikir ve uygulama platformu olarak gereken dönüşümü biz gerçekleştirmeliyiz. Sektöre öncülük ederken, ilerleyişi sistematik hale getirerek, insanı merkeze alan bir anlayış oluşturmalıyız. Tüm bunlardan yola çıkarak GYODER’in köklülüğünü ve itibarını koruyan, markalaşma sürecini kolaylaştırmayı ve algısını güçlendirmeyi hedefleyen bir kurumsal kimlik çalışmasını hayata geçirdik. Böylece GYODER’in yeni kurumsal kimliği ile birlikte yeni logo ve tasarım standartları da değişti” ifadelerini kullandı.

“Yeni ismimiz ve logomuza da yansıdı” ifadelerini kullanan Kalyoncu, “Tüm bu değerlendirmelerin ışığında yeni logomuzla birlikte Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olan ismimizi, üyelerimizin de onayı ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak değiştirdik. İletişimin çok hızlı seyrettiği bir dönemde daha yalın ve güçlü bir iletişim yapabilmek için çok uzun ve özellikle İngilizcesinin zor anlaşıldığı ismimizi güncellemenin faydalarını çokça göreceğimize eminiz. Ayrıca GYODER kurulduğunda sadece GYO’lar varken bugün GYF’ler, Altyapı GYO’ları, Gayrimenkul Sertifikası gibi araçların da var olmasından dolayı ‘Gayrimenkul Yatırımcıları’ şeklinde bir çerçeve oluşturmak daha isabetli olacaktır. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak yatırım kavramı bizim için daha derin anlamlar da ifade ediyor. GYODER çatısı altında birçok firma, girişimci ve genç üyelerimiz de, sağladığımız eğitim, buluşma ve etkinliklerle aslında geleceğine yatırım yapıyor” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
15
açık