‘Köy Konutları Projesi’ hayata geçiriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, şehirlere göçün durdurularak tersine göç için köylerde yürütülen ‘Köy Konutları Projesi’ hayata geçirilmek için adımlar atılıyor. Proje kapsamında, Ağrı’da 350 ahır ve 3 veteriner binası, Bingöl’de ise 200 konut ve ahır inşası için ihaleler düzenlendi.

GÜNDEM 06.05.2021, 11:06
‘Köy Konutları Projesi’ hayata geçiriliyor

Öncelikle, kırsal alanlarda konut ve altyapı eksikliğini gidermek isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile projenin gerçekleştirilmesi için harekete geçti. Kırsalda yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kentten köye göç akımını başlatması amaçlanan “Köy Konutları Projeleri” kapsamında 81 il valiliğine yazı gönderildi.

Yazı ile valiliklerden köy konutları için uygun yerleşim alanlarının belirlenmesi ve taleplerin toplanması istendi. Gönderilen yazının ardından bakanlığa 30 kentten geri dönüş oldu. 21 şehirden, 548 köy-mahalleye konut yapımı için başvuru yapılırken, 18 kentten de yer bildirimi bilgisi alındı.

Daha önce Köy Konutları projesi kapsamında 7 bin tarım konutu inşa edilmişti. Elazığ’da1515 ve Malatya’da ise 654 tarım köy tipi konut ve ahır projesinin çalışmaları ihalesi için hazırlıklar yapılıyor.

Tarımköy projesi’ kapsamında Türkiye’de bir ilk ve model olacak ahır projesi de Ağrı’da uygulanmaya başladı. Yatırım bedeli 550 milyon lira olan projede, 350 ahır ve 3 veteriner binasının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Tarımköy projeleri kapsamında Bingöl’de de 200 konut ve ahır için proje çalışmalarına başlandı.

Yorumlar (0)
15
açık