Konut satışında Türk lirası zorunluluğu getirildi

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında; konut alım satımı işlemlerinde bundan böyle ödemeler dolar üzerinden yapılamayacak. Anlaşma döviz cinsinden olsa bile ödeme TL ile gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 20.04.2022, 22:05
Konut satışında Türk lirası zorunluluğu getirildi

Türk lirasının değerini korumak için düzenlenen mevzuatta önemli bir değişiklik ile konut piyasasında dövizin etkisini azaltmak amacıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'e yeni ek bir madde eklendi. Yapılan değişikliğe göre; konut satışlarında ödemeler yalnızca Türk parası ile yapılabilecek. Alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konut satış sözleşmelerinde, sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin Türk lirası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.

28 Şubat 2008’de yayımlanan 26801 sayılı Resmî Gazete'deki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapıldı. Tebliğ’in 8 inci maddesinin dokuzuncu fıkrasının (Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri; taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür) devamınaAncak sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin Türk parası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunludur.” ibaresi eklendi.

Yine tebliğin on beşinci fıkrasında yer alankararlaştırılmasıibaresi kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi şeklinde değiştirildi.

Yorumlar (0)
15
açık