banner3

Konut Alım Satımlarında Yeni Dönem

Konut alım satımında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Adalet Bakanlığı harekete geçti. Konut satışlarında kurumsal bir yapıda raporlamanın sağlanması ile birlikte mağduriyetin önüne geçmesi amacıyla tutarsız raporların önüne geçilecek.

GÜNDEM 21.05.2021, 15:22 21.05.2021, 12:28
Konut Alım Satımlarında Yeni Dönem

Mahkemelere taşınan dolandırıcılık davalarında tüzel bilirkişiler de bulunacak. Hâkimler, tüzel bilirkişiler tarafından belirlenen raporlar doğrultusunda karar verecekler.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet Başara, Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile Ankara’da pilot uygulama başlatıldığını belirterek “Çok güzel sonuçlar da alıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu ülke genelinde yaygınlaştırıp resmî listelere de, tüzel kişileri de özellikle başta bu üç alanda kazandıracağız” dedi.

Başara, Türkiye’de müstakil bir Bilirkişilik Kanunu’nun 24 Kasım 2016’da yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “2017 yılında ilk kez 7 bölgede bilirkişilik bölge kurullarımız kuruldu ve 2017-2020 yılları arasında toplam 2 bin 904 bilirkişi sistemden çıkarıldı. Kanunla, temel etik ilkelere aykırı, güven duygusunu sarsıcı tutum, davranışlar içerisinde bu faaliyeti yürüten... Rüşvettir, emniyeti suistimaldir, zimmettir. Bu tarz suçlamalara maruz kalındığında buna ilişkin yaptırımlarla derhâl müdahale ediliyor” şeklinde konuştu.

Bilirkişilik için ‘görevlendirme rehberi’ çalışmasına da başladıklarını  belirten Başara, “Bunu UYAP’a entegre edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
15
açık