banner3

‘Kiracıdan kiralık’ ev dönemi

Yükselmeye devam eden kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kiralarını ödemekte güçlük çeken kiracılar, değişik başlıklarla ilan sitelerinde ilanlar vermeye başladılar.

GÜNDEM 28.10.2021, 16:20
‘Kiracıdan kiralık’ ev dönemi

Son zamanlarda evlenerek aile kuranlar, kiralık oturduğu evini değiştirmek zorunda olanlar, başka şehirlerde üniversite eğitimi almaya giden öğrenciler kapı kapı dolaşsalar da bütçesine uygun kiralık konut bulmakta zorlanıyorlar.. Durum böyle olunca da pek çok kişi evini paylaşarak kira giderini azaltmaya çalışıyorlar. Kiracıların bir kısmı, talebi fırsata çevirerek ek gelir oluşturmaya çalışırken, bazıları da kirayı tek ödeme şansı olmadığı için bu yola başvurmak zorunda kalıyor.

Emlak ilan sitelerinde paylaşımlı konut taleplerinde yükseliş yaşanmaya başladı. Öğrencilerin yıllardır uyguladıkları bir durum olan ‘ev arkadaşlığı’, yüksek kira fiyatları sebebiyle genele yayılmaya başladı. Emlak ilan sitelerine verilen ilanlarda konutunu paylaşmak isteyen avukat, öğretmen gibi farklı meslek gruplarından insanlar yer alıyor.

Yorumlar (0)
15
açık