banner3

Kira artışı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı

Konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Borçlar Kanunu'na geçici olarak eklenen madde, 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak.

GÜNDEM 11.06.2022, 07:49 12.06.2022, 23:06
Kira artışı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı

Konut kiralarındaki fahiş artışları önlemeye ilişkin yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişi durdurmak amacı ile hükümet tarafından uygulanacak olan politikayı belirlemek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında üçlü toplantı düzenlenmiş ve yasal düzenleme yapılarak kira artış oranının % 25 ile sınırlandırılacağı duyurulmuştu.

Meclis komisyonunda verilen Avukatlık Kanunu ile Türk Borçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ek madde eklenmişti. Milyonlarca ev sahibi ile kiracı tarafından beklenen yasal düzenleme 11 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Yapılan düzenleme ile bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının % 25'in altında kalması halinde düşük oran geçerli olacak. Bu kural, 1 yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak.

Yorumlar (0)
15
açık