banner3

Kazakistan ve Özbekistan Emlak Fuarları ReExpo’da Türk Projeleri sergilenecek

Gayrimenkul sektörü, Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan’da düzenlenecek fuarlarda bir araya gelecek.

GÜNDEM 17.05.2022, 22:32
Kazakistan ve Özbekistan Emlak Fuarları ReExpo’da Türk Projeleri sergilenecek

Atılım Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuarlardan Özbekistan Emlak Fuarı ise 9-10 Kasım 2022, Kazakistan Emlak Fuarı 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan fuarlar; en yüksek kalitede alıcıları, yatırımcıları ve hükümet etkileyicilerini bir araya getirecek. Bununla birlikte, yine fuar sayesinde potansiyel yatırımcılara dünya çapında farklı projeleri de keşfetme imkânı sunulmuş olacak.

Türkiye ekonomisine de önemli bir döviz girdisi sağlanacak

Ticaret Bakanlığı ise gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet ihracatı kapsamında devlet desteği sağlayacak. Türkiye’de gayrimenkul hizmeti vermekte olan şirketler, kurum ve kuruluşlar ile birlikte; sanal ve yurt dışında fiziki olarak Bakanlık tarafından desteklenen fuar firmaları da bu destekten yararlanabilecekler.

Yurt dışına gayrimenkul pazarlanması için verilen teşvikler ile gerçekleştirilecek olan fuarlar için önemli bir ihracat artışı sağlaması hedefleniyor. Ülkemiz ekonomisinin desteklenmesi için verilmekte olan desteklerin, yabancılara gayrimenkul satışlarını da önemli ölçüde artıracağı düşünülüyor.

Kazakistan ve Özbekistan Emlak Fuarları da uluslararası ve bölgesel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcılarına Türkiye’de yatırım yapma fırsatı sunacak. Bununla birlikte Türkiye ekonomisine de önemli bir döviz girdisi sağlanacak.

“300 bin TL’den 1.8 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak”

‘Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar’ın 20 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlanması ile Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet ihracatı kapsamında devlet desteği sağlayacak.

Türkiye’den yurt dışına gayrimenkul teşvikinin önünün açılması ile birlikte şirketlere 1.8 milyon TL’lik reklam desteği de verilecek. Ülkemizde gayrimenkul hizmeti vermekte olan şirketler, kurum ve kuruluşların yanı sıra sanal ve yurt dışında fiziki olarak Bakanlık tarafından desteklenen fuar firmaları da bu destekten yararlanabilecekler.

Türkiye’de gayrimenkul hizmeti vermekte olan tüm şirketler, kurum ve kuruluşlar devlet desteğinden yararlanabilecekler. Düzenlenecek olan fuar ve etkinlikler kapsamında 300 bin TL’den başlayan destekler, 1.8 milyon TL’ye kadar çıkabilecek.

Düzenlenecek olan Kazakistan ve Özbekistan gayrimenkul fuarlarının Türkiye’deki satışlara da olumlu anlamda etki etmesi bekleniyor. Gerçekleştirilecek olan fuarlar ile birlikte Türk yatırımcılar ve firmalar için de önemli iş birliklerinin geliştirilmesi ve yapılacak yatırımların bu ülkelere kayması sağlanmış olacak.

25 binden fazla ziyaretçinin katılmasının beklendiği Kazakistan ve Özbekistan gayrimenkul fuarlarında, 100’un üzerinde uluslararası projenin sergilenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
15
açık