banner3

Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının merak ettiği Kasım ayı kira artış oranı dün açıklandı. ‘Kasım ayı kira artış oranı ne kadar oldu?’ sorusunun cevabı haberimizde...

GÜNDEM 04.11.2021, 15:12
Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından en merak edilen konular arasında bulunan enflasyon oranları dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Kasım ayı kira artış oranları da belirlendi.

Kira sözleşmelerini Kasım ayı içerisinde yenileyecek olan kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiren ve sadece yılda 1 kez yapılabilen kira zammı; Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonlarca kişi tarafından araştırılan Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber Kasım ayı kira artış oranları da belirlenmiş oldu.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık % 19,89, aylık % 2,39 artış kaydetti. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık bazda % 46,31, aylık ise % 5,24 oranında arttı.

Yayımlanan rakamlara göre, TÜFE'de (2003=100) Ekim ayında bir önceki aya oranla % 2,39, bir önceki yılın Aralık ayına oranla % 15,75 ve bir önceki yılın aynı ayına oranla % 19,89 artış gerçekleşti.

Yorumlar (0)
15
açık