banner3

“Kandırılmayın, Noterde katiyyen yapılamaz”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, arsa yatırımı yapmak isteyenler için uyarılarda bulundu. Adlı, vatandaşların oyuna gelmemesi için dikkatli olması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 14.06.2022, 05:37
“Kandırılmayın,  Noterde katiyyen yapılamaz”

Covid-19 Pandemisi ile birlikte izole yaşamı tercih eden ve kendi evini yapmak isteyen vatandaşlar, arsa satın almaya başladı. Tarım arazilerinde çok fazla sayıda kaçak evler türediğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bazı uyanık kişilerin tarım arazilerini ‘arsa gibi’ satışa çıkararak vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Arsa yatırımı yaparken dikkatli olunmalı

Genel Müdür Adlı, Covid-19 Pandemisi ile birlikte metropollerin çevresinde bahçe ve villa yapmak üzere arsa alımlarının hız kazandığını ancak bunun tarım arazileri üzerinde kaçak ev yoğunluğuna yol açtığını belirtti.

Bazı uyanık kişilerin tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyleyen Adlı, tapu müdürlükleri dışında hiçbir şekilde ve yerde gayrimenkul alım satımı yapılamayacağını dile getirdi.

Noterde yapılan sözleşme ile arsa alınıp satılamaz

Adlı, Tapu müdürlüklerini nikâh dairelerine benzeterek; nasıl ki evlenmek için nikah memurunun huzurunda imza atılması gerekiyorsa, gayrimenkul alım satımlarında da tapu memurunun imzasının gerekliliğini aktardı.

Adlı, noterde yapılan sözleşme ile arsa alınıp satılamayacağını söyleyerek, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin sadece tapu müdürlüklerinde, tapu memurunun imzası ile gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Yorumlar (0)
15
açık