banner3

Kadınlar Ev Alırken En Çok Nelere Önem Veriyor?

Kadınlar konut sektöründe erkeklere göre daha detaycı ve ilanları karşılaştırmak onlar için en önemli ev arama kriteri.

GÜNDEM 01.04.2024, 14:49
Kadınlar Ev Alırken En Çok Nelere Önem Veriyor?

Kadınlar, konut satın alırken, evin tasarımına, kullanışlılığına ve pratikliğine dikkat ederler. Bu faktörler, onların karar vermelerinde büyük önem taşır. Aynı zamanda ev ilanlarını araştırırken en ince ayrıntıyı inceleyerek erkeklere göre detaylara daha çok dikkat ederler.


Konut satın alma veya kiralama kararı alan kadınlar için evin ferah görünümü, ışık alıyor olması, mutfağın, balkon ve yatak odasının konforu, büyük önem taşıyor. Projeler arasında da özellikle, yeşil alanı bol projeler ve sağlıklı yaşam konsepti taşıyanlar, onlar için en gözde olanlar.

Burada ayırt edici faktörlerden biri de bekâr ve evli kadınların konut satın alırken tercihlerinin farklılık göstermesi.

Evli ve çocukları olan kadınlar ev seçimi yaparken mutfağının ve banyosunun daha geniş olmasına, oda sayısının fazla olmasına dikkat edebilirler. 

Bekar ve çalışan bir kadının ise ev satın alırken tercihleri daha farklı olabilir. Çünkü çalışan bir kadın, evde fazla vakit geçiremeyeceğinden, çok geniş bir evi tercih etmeyebilir.

İki taraf için de lokasyon, evin konumu ve güvenli olması ise başlıca önem verilen faktörlerdendir. Kadınların gayrimenkul sektöründe rolü çok büyük. Onların detaycılığı ve ince zevkleri sektörün olumlu anlamda şekillenmesini etkilemektedir.

Yorumlar (0)
15
açık