banner3

İETT’nin, Ayazağa'da bulunan arazisi 1.2 milyar TL'ye satışa sunuldu

İETT'nin Ayazağa'da garajınının bulunduğu 49 dönüm büyüklüğündeki arazinin ihaleye çıkarıldığı duyuruldu. İETT, bu arazi üzerine ‘Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı’ ile inşaat yaptıracak.

GÜNDEM 22.10.2021, 11:41
İETT’nin, Ayazağa'da bulunan arazisi 1.2 milyar TL'ye satışa sunuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden biri olan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait Ayazağa'daki 49 dönümlük arazi için ihale açıklaması yapıldı.

İETT tarafından yayınlanan ihale ilanı duyurusunda, ihaleye konu olan ve şu an için İETT garajı olarak kullanılan arazi üzerine; arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle inşaat yaptırılacağı belirtildi. İhale kapalı teklif usulü artırma ile düzenlenecek. İETT arazisine ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı’ ile talip olanlar teklif mektuplarını 27 Ekim'e kadar teslim edebilecekler.

İhale için tahmin edilen bedelin 1 Milyar 200 Milyon TL ve + KDV olduğu belirtilirken, ihaleye katılmak isteyen katılımcılar bu tahmini bedelin 36 Milyon TL'ye karşılık gelen % 3'ünü geçici teminat olarak ihaleden önce ödeyecekler. 36 Milyon TL'yi ihale saatinden önce ödemeyenler ise ihaleye katılamayacaklar.

Araziye talip olacak olan gerçek veya tüzel kişilerin, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunun en az 1 Milyar TL olması gerekiyor.

İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler, bankalardan Banka Referans Mektupları ile kullanılmamış nakit kredi miktarlarını da belgeleyecekler. Bu kredi miktarları toplamının en az 1 Milyar 500 Milyon TL olması gerekiyor.

İhalede ilk teklifler kapalı olarak alındıktan sonra yeterlilik sağlayan firmalarla pazarlık yoluyla ihale gerçekleştirilecek. En yüksek teklifin sahibi ihalenin kazananı olarak ilan edildikten sonra ilgili arazide inşaat çalışmalarına başlanılacak.

Yorumlar (0)
15
açık